zondag 9 september 2012

Renovatie

Het afdak in e achtertuin is aan vervanging toe. Door het gewicht van sneeuw en regen is het behoorlijk door gaan hangen. Zo erg dat het en volgende winter met veel sneeuw misschien zou kunnen gegeven. Dat risico willen we niet nemen. Bovendien moet het iets groter worden om de uitdijende familie, in omvang niet in aantal, te kunnen herbergen. Dit weekend is er droog weer voorspeld dus maken we een aanvang. Eerst een gat boren om het water er af te laten lopen. Er staat heel veel water op en het duurt wel even voordat dit weggelopen is. Het is niet bij te houden het op te vangen met gieter en emmer met als gevolg dat de stoep eronder blank staat. Gelukkig trekt het snel weg en de stoep is gauw droog met dit lekkere weer.



Dan de randen los schroeven en het dakleer verwijderen. Dat ligt vol vergane bladeren, mos en nog andere viezigheid. Mijn taak is om dit dakleer zo klein te maken dat het in vuilniszakken past.

Een vies werkje!





Dan de platen losschroeven en er af halen.





Deze platen zijn zwaar!













Vervolgens moeten de platen klein gezaagd worden zodat ze straks, over een tijdje, in een container afgevoerd kunnen worden.











Klus geklaard! Even uitrusten.






Het frame kan voorlopig blijven staan.




Eerst moet er nog bedacht worden wat we precies willen, dan kan er een tekening van dat nieuwe afdak worden gemaakt.
In het voorjaar kan het dan geplaatst worden.

1 opmerking:

Dorien zei

En ik maar denken dat er een soort zonnendoek oplag....