dinsdag 24 juli 2012

Krakau

Onderweg naar Krakau, Polen.
Je rijdt dan over snelweg E4. Wat zie je dan?
Bossen, de weg en zodra de bossen even plaats maken voor iets anders afrasteringen en geluidswallen.
Van het land zie je dus niet veel. Het lijkt zo wel of er niemand woont tot je van de snelweg af gaat. Deze snelweg is mooi recht en je kan goed doorrijden, ook al zijn er nogal wat wegwerkzaamheden. Al met al zeer saai om te rijden.

Het hotel is snel gevonden. Het staat in de steigers. Het wordt opgeknapt. Daar heb je geen last van, hoop ik!



Omdat het al te laat is om de "oude stad" te gaan verkennen, gaan we een stuk van de omgeving verkennen. We komen toch in een centrum terecht, bij het treinstation. Ook hier is een zeer groot overdekt winkelcentrum. Polen heeft zijn "achterstand" wel ingehaald. Zelfs in Nederland is er niet zo'n centrum!
We zijn gestopt om wat te eten. Het is moeilijk om de ober duidelijk te maken dat we wat willen eten. Eindelijk snapt hij het. Het is eenvoudig maar smakelijk.




We zitten op het terras. Er komen telkens stellen naar buiten om even later weer naar binnen te gaan. Er komen groepjes mannen of vrouwen die naar binnen verdwijnen. Later blijkt dat het en nachtclub is. Er is een diner-dansant bezig. Met een lopend buffet. Ze zullen wel gedacht hebben: wat een rare buitenlanders! Wij dachten later: wat een manier op te scoren! Maar allee, we hebben weer wat geleerd en gelachen.
Morgen gaan we de oude stad Krakau verkennen.





Geen opmerkingen: