vrijdag 27 juli 2012

Naar Slowakije

Vanmorgen op weg naar Slowakije.
Deze keer niet over de snelweg, maar we nemen de b-wegen. Benieuwd waar we langs komen.
Als eerste. Stop werd ons Biecz aangeraden. Klein Krakau wordt het genoemd. Klein is het zeker! Er is een "groot" plein met een kerktoren waarvan af met trompetgeschal de tijd wordt doorgegeven. Verder is er een kerk/heiligdom gewijd aan een of andere heilige.



Maar daar houdt het mee op. Er zijn 759 inwoners, dus heel veel kleiner dan Krakau met zijn 450.000 inwoners.







We hebben wat gedronken, voor 2,30 zloty. Omgerekend 60 cent. Hebben broodjes en beleg en melk gekocht voor 18,59 zloty, omgerekend ongeveer € 4,50 en zijn weer verder gereden. We kwamen door een natuurgebied, Pierinygebergte, waar we een plekje om te lunchen hebben opgezocht.






Voor een oorlogskerkhof met gesneuvelde Oostenrijks/Hongaarse militairen staat een picknickplek. Een fietser schoof even later aan.
Verder naar de grens wordt de weg wel erg stijl met veel haarspeldbochten. Dat je de grens passeert is te merken aan het wegdek. Dat werd zodra we Slowakije kwamen erg slecht. Wel mooie natuur.






is een provincieplaats, wel aardig, een leuk plein, alles wordt of is al opgeknapt. De muntsoort is euro, dus dat is makkelijk. Wel is het nog een stuk goedkoper dan bij ons. Er is op dat moment een markt bezig met allerlei handgemaakte producten.


.


Het hotel ligt een stuk buiten de plaats op een heuvel, te ver om naar het centrum te lopen. Maar het is te warm om weer in de auto te kruipen. We kiezen ervoor om van het zwembad gebruik te maken om af te koelen. Een heel zwembad voor ons twee, lekker toch!
Vanavond eten we in het hotel. Mooi uitzicht op de omgeving vanaf het terras.






Geen opmerkingen: