dinsdag 31 juli 2012

Olomouc




Bij het uitchecken uit het hotel vanmorgen was alles aanwezig. Bij een stop om wat drinken te kopen, 60 km verderop, misten we een portemonnaie met creditcard. Uit z'n zak gevallen of toch laten liggen in het hotel? Eerst gebeld met het hotel, daar was niets gevonden. Toen met de bank gebeld om de creditcard te laten blokkeren. Terugrijden heeft geen zin. Jammer van het geld en de portemonnaie. Verder zat er niets waardevols in gelukkig. šŸ˜¢
Om in Tsjechiƫ gebruik te gen maken van de autowegen heb je een vignet nodig. Dus bij de grens het Poolse geld dat over was omgewisseld bij de grens en daarvan o.a. een vignet gekocht. Daar hebben ze een voor ons zeer ongunstige wisselkoers berekend!

We hebben een route ingepland over binnenwegen om wat meer van het landschap te kunnen zien.
Dat hebben we! Eerst was het landschap vlak en kon je heel ver kijken omdat er geen bebouwing of bossen waren. Vervolgens werd het glooiend met meer bebossing. Tenslotte moesten we hellingen van 12% op en af, over zeer smalle wegen. Ik reed, de foto's staan op mijn mans toestel, dus kan ik ze hier niet laten zien.
Met daartussenin dorpjes. Deze dorpjes bestaan vaak uit een straat met huizen die allemaal aan elkaar vast zitten, zoals een huizenblok. Ze zijn meestal allemaal verschillend, zowel van stijl als van kleur. Van vies bruin naar wit en alle kleuren van de regenboog, zelfs felgroen.



Tenslotte zijn we in het volgende hotel aangekomen. Zeer chick! Zo'n badkamer wil ik thuis ook wel!
Nog even snel het centrum verkennen met de en het stadhuis.



En natuurlijk beelden



en kunst


Er was ook een simultaanwedstrijd met een schaakgrootmeester aan de gang ...






En het restaurant waar we gegeten en gedronken hebben voor, omgerekend €14,40. 2 pilsjes, 1 limonade, en varkensschouder met friet en een salade. En als toetje een kapachita (flensje met jam en room).




Geen opmerkingen: