zondag 5 augustus 2012

Naar Würzburg, Duitsland

De laatste etappe begint met een probleempje.
In de garage van het hotel is plaats voor 20 auto's. Vanmorgen stonden er 23.
Een daarvan stond haaks voor onze auto geparkeerd zodat we er niet uit konden.
De portier heeft de eigenaar, een zweed, uit bed gebeld om zijn auto te verplaatsen. Hij was er snel, dus dat was ook weer opgelost. Vervolgens moest de auto de lift in naar boven, maar er stond een andere in de weg. Ik kreeg het niet voor elkaar, gelukkig mijn echtgenoot wel.
Vervolgens kregen we geen goed gps signaal door. Gevolg: we hebben een paar blokjes om gereden voor we de juiste richting te pakken hadden.
Nog even snel tanken, hier is de benzine 34,90 per liter. Om de laatste Tsjechische kronen, 300, op te maken hebben we bij Plzen nog een winkelcentrum bezocht. Ik had nog een t-shirt nodig. In de uitverkoop is dat 225 kronen, dus dat kon nog net. Bij de kassa hoeven we maar 50 kronen af te rekenen. Dat noem ik nog eens korting!
€1 = ongeveer 25 kronen.
Dan nog maar een paar pakjes sigaretten en wat limonade voor onderweg mee nemen.
We vermijden de snelweg zo veel mogelijk en komen door veel dorpjes en door mooie gebieden. Deze keer geen foto's van onderweg.







Het hotel in Würzburg ligt buiten het centrum op een heuvel. Het kijkt uit op de plaats. We hebben geen puf om de berg af te lopen en eten daarom in het hotel.



Nog wat kletsen met de reisgenoten en dan naar bed.
Morgen terug naar huis.

Geen opmerkingen: