zondag 5 augustus 2012

Nogmaals Praag

Achter het hotel begint een wandel-/skate-/fietspad. Dat eindigt bij het treinstation, waar een van de metrolijnen begint. Van dit pad wordt veel gebruik gemaakt. We komen veel skaters tegen, zelfs moeder en vader achter de kinderwagen op skates. Ook veel fietsers die eeze route nemen. Het is een stuk korter en veel rustiger dan over de straat.

Praag heeft 3 metrolijnen A= groen, B= geel en C= rood. Deze lijnen bestrijken de hele binnenstad. Af en toe staan de metrostations onduidelijk aangegeven, maar als je het systeem door hebt is het goed te doen.
De stations zelf zijn maar saai,niets om ze van elkaar te onderscheiden of om ze op te fleuren. Ze zijn alleen maar functioneel met betrekking tot vervoer. Er staan zelfs geen bankjes! En maar heel af en toe een afvalbak.
De rivier die door Praag stroomt is de Moldau, niet de Donau.

Vandaag begint een jazzfestival in Praag. Het is dus nog drukker dan gisteren. Af en toe kun je alleen stapvoets vooruit komen. Om deze drukte te ontlopen zoeken we de zijstraatjes op. Ook daar is nog voldoende te zien.
Bijvoorbeeld de oudste synagoge van Europa, met heel oude graven van ???


















Voor het avondeten komen we terecht bij Privaka Stuparska, een Tsjechisch restaurant in Jugendstil.




We hebben weer lekker gegeten. Na nog een ijsje gegeten te hebben gaan we terug naar het hotel.
Voorlopig hebben we genoeg van Praag gezien.

1 opmerking:

Dorien zei

Wat leuk om mee te lezen! Ik moet nodig weer eens naar Praag om die mooie winkelcentrums te zien of om te eten in dat mooie restaurant (of die varkensschouder...mmmm). Het is lang geleden dat ik daar was....