woensdag 8 augustus 2012

Venlo: Floriade 2012

Wij verwachten vandaag tuinontwerpen uit de hele wereld te gaan zien op de Floriade.
Het gaat om 10:00 uur open, dus rijden we tijd aan om een hele dag te gaan genieten. Er is een groot parkeerterrein aangelegd, waarvandaan pendelbussen het gezoek vervoeren.
Met ons zijn er heel veel mensen op hetzelfde idee gekomen om er een dagje op uit te gaan.



De bussen rijden af en aan zodat het snel gaat. Daarna nog een eind wandelen naar de ingang. We hebben al kaartjes en kunnen daarom meteen doorlopen.


Als eerste kom je bij een aantal winkeltjes en dan een groot plein met een fontein erop.



Van daar uit kun je 5 kanten op met een eigen thema.
Als eerste kiezen we voor "Education & innovation". Wat treffen we aan? Een stand van aardbeienland, onbemand! Een bijenhotel, het huis van smaak, nieuwe manieren om groente te kweken zoals op water of onder led verlichting en een restaurant. Maar geen tuinen!









Dan maar naar "Environment" en " World show stage". Langs de paden zijn wel plantenborders aangelegd, maar tuinen zien we niet. We leggen behoorlijke afstanden te voet af omdat alles vrij ver uit elkaar ligt, gescheiden door bos of water. Wel zijn er volop restaurants en eettentjes. Daar is het zo druk dat je geen vrij tafeltje kunt vinden. Lukt dat wel, dan moet de ander lang in de rij staan om een kop koffie of iets anders te drinken te bemachtigen. Dat geven we dus maar op. Een eind verder lukt het gelukkig wel.
De paviljoens van de landen blijken allemaal winkeltjes met goederen uit de betreffende landen. Al lijkt het aan de buitenkant toch wat te beloven.


Alleen bij "China", daar treffen we een echte tuin aan! Met Bonsaiboompjes.








En bij "Japan" ook, hier met allerlei bouwsels er in.





Na nog een poging op een ander deel van het park, geven we het op.




Onze verwachting is niet uitgekomen.
Geen tuinontwerpen uit andere landen, of uit Nederland zelf, gezien. Het leek wel een presentatie van die landen met behulp van videobeelden of producten om daar een keer vakantie te gaan.
Wat we ook hebben gezien zijn grote grasvelden met stoelen of banken er op. Een keer met een groot scherm waarop De Olympische spelen te zien waren, een keer met een goochelshow over water enzovoort.
Onze verwachting is dus een desillusie gebleken.
Bij "Floriade" dachten wij aan bloemen en planten, niet dus!
Ik zal dit uitstapje aan niemand aanbevelen. Jammer van het geld. Waarschijnlijk onze eigen schuld, hadden we maar meer vooronderzoek moeten doen.

1 opmerking:

Dorien zei

Sandra en familie zijn er ook geweest en waren net zo teleurgesteld als jullie!