vrijdag 23 december 2011

Kerststress?

De laatste schooldag voor de kerstvakantie is altijd hectisch. Er moet dan nog vanalles afgesloten worden. Maar dat is niet het ergste. Op deze dag worden er ook "nieuwe" dingen verzonnen en die moeten meestal door de administratie uitgevoerd worden.
Een voorbeeld: ieder jaar worden er zelf ontworpen kerstkaarten verstuurd naar relaties en andere scholen. Het personeel krijgt er ook een in hun kerstpakketje met een handgeschreven tekst van de rector. Heel normaal en vooraf al helemaal uitgevoerd. Maar, nu had de rector bedacht dat het toch wel heel leuk zou zijn als alle ouders ook een kerstkaart zouden ontvangen. De kaarten zijn op, dus een digitale kerstkaart versturen dan maar. De opdracht is zo gegeven, de uitvoering vergde wat meer tijd. We hebben meerdere leerlingen op school die uit hetzelfde gezin komen. We hebben leerlingen van gescheiden ouders. We hebben ouders waarvan we geen emailadres hebben. Om elke ouder 1 digitale kaart te sturen houdt dus in dat de adressen gecontroleerd moeten worden op dubbelen. Verder nakijken of als de ouder geen email heeft, we een emailadres hebben van hun kind, enzovoort. Het is gelukt! Om half een begon voor het personeel de kerstlunch, om 5 over half een was alles verzonden!
En dat was maar 1 voorbeeld! Zo waren er nog een aantal klussen waarmee men pas vanmorgen op de proppen kwam!
En nu vakantie! 2 weken! Ik heb wel werk mee naar huis genomen wat toch nog dit jaar af moet, maar daar heb ik nog een paar dagen voor terwijl ik het in mijn tempo kan doen.
Gelukkig zijn alle boodschappen binnen, dankzij mijn echtgenoot. Hij zorgt ook voor het kerstdiner. 13 personen aan de dis dit jaar. Ik ben benieuwd wat we krijgen.

1 opmerking:

Dorien zei

In het bijgelovige DK moet je zorgen dat je niet met 13 man aan tafel zit, ergo wordt er een knopspeld in het tafellaken gestoken; dan zitten er 14"hoofden". Nee, gekkigheid! Vier maar lekker vakantie en heb een paar goede kerstdagen! Met het lekkere eten zal het wel goedkomen, Wim kennende!