maandag 12 december 2011

Telefoontjes

Vanmorgen vroeg kreeg ik een telefoontje: de telefoniste/ receptioniste is geveld door griep. Gevolg: haasten om op tijd op school te zijn om de telefoontjes van de zieke leerlingen en personeel op te vangen. Het heerst, de buikgriep. De telefoon stond roodgloeiend! Doordat er ook nog 4 personeelsleden meer ziek werden gemeld, was het voor de roostermaker een hele klus om toch nog voldoende lessen door te laten gaan door ze te verplaatsen. Petje af! Vooral omdat ze het pas een paar weken doet.
Maar die telefoon, die bleef maar gaan. Niet alleen met ziekmeldingen, maar het lijkt wel of allerlei instanties hun enquĂȘtes, vragenlijsten, controles, enzovoort op dit moment op orde willen brengen. Zelfs een uitzendbureau belde om personeel aan te bieden!
Ook een klus die gedaan moest worden was de post. Inkomende en uitgaande. Natuurlijk is voor deze week gepland dat de kerstkaarten verzonden worden. Dan praten we over 175 stuks. Ook de uitnodigingen (en alles wat daarbij hoort) voor een personeelslid dat met pensioen gaat begin januari moeten in orde gemaakt worden.
Dus beste telefoniste, probeer maar snel beter te zijn, we merken nu hoe veel werk je onopgemerkt door ons doet. Als we alvast verlost zouden zijn van die telefoontjes dan komen we ook weer aan ons eigen werk toe!

1 opmerking:

Dorien zei

Werk ze! Buikgriep hebben we (nog) niet, maar keelpijn en snotteren wel.